La scoala cu uniforma sau fara uniforma? - Clubul pensionarilor >

La scoala cu uniforma sau fara uniforma?

E smecher la scoala sa ma imbrac cu uniforma sau fara uniforma? 

Incepe scoala in curand si dezbateile nu inceteaza. Sa fie obligatorie uniforma la scoala pentru toti elevii sau nu -la liceu ne imbracam ca la strand sau ca la nunta?
Cate case atatea idei, cate scoli atatea modele de uniforma scolara. Daca iti duci copilul la o scoala unde este obligatorie uniforma -trebuie sa cumperi modelul de uniforma agreat-costa ceva bani. Daca te muti cu serviciul in alt cartier sau alt oras muti si copilul la alta scoala si aici te trezesti ca iti trebuie alt model de uniforma scolara pentru copilul tau. Si tot asa... cate scoli atatea modele de uniforma scolara. Voi ce credeti?
Unii psihologi afirma ca este indicata alegerea purtarii uniformei scolare si mai spun ca in scolile in care este agreata aceasta idee sunt mai putine cazuri de indisciplina sau violenta.
Pe vremea mea...se purta obligatoriu uniforma scolara la liceu


-erau modele diferite de uniforme scolare pentru clasele 1-4 ; 5-8; si liceu.

Tin minte cat de suparati eram ca elevi, cand trebuia sa purtam uniforma scolara la liceu-pentru fete era un sarafan bleumarin si o bluza bleu cu maneca lunga, pantofi negri, iar baietii aveau un costum bleumarin, camasa bleu si cravata bleumarin, pantofi negri.

Eram foarte suparati -pana intr-o zi cand un profesor batran ne-a spus ca ar trebui sa fim mandri ca purtam uniforma de liceu- asa toti oamenii care ne vad pe strada vor stii ca suntem deja la liceu -deci am crescut si suntem si destepti daca inca mergem la liceu.... atunci nu se copia la "bac"-profesorii nu luau "spaga", elevii invatau ca sa fie oameni puternici si destepti. Vremuri apuse?!

Deci voi ce credeti -sa se introduca uniforma scolara obligatorie la liceu?
Esti invitata sa ne spui ce crezi despre ideile prezentate. Opinia ta conteaza pentru mine!
Trebuie sa citesti si alte postari...

Nu esti membru al clubului?
Inscrie-te acum Postări populare

 
****************
***************