Incepe scoala - Clubul pensionarilor >

Incepe scoala

Incepe scola

Iata ca incepe anul scolar pe 11 septembrie 2017!

 • Eu cat am fost elev nu am inceput scoala niciodata inainte de 15 septembrie. Era o data clara de inceperea scolii 15 septembrie-acum totul este variabil. Poate ca asa este moda si asa este bine.
 • Am vazut la stiri - tot felul de anunturi despre scoliile in care vor invata elevii nostri mici si mari -nu toate corespund normelor sanitare si altor norme si normative care sunt obligatorii pentru a avea un loc sigur si curat unde sa invete copiii nostri. De ce nu este gata scola sa isi primeasca elevii?
 • Noi suntem de vina zic eu. Sa va spun de ce ? Cine a ales primarul din localitatea sau sectorul unde sunt aceste scoli care nu corespund la igiena sau la apararea contra foc si celelalte cerinte?
 • Copiii nostri au ales toti acesti conducatori care nu isi fac treaba pentru care s-au angajat cand au cerut votul nostru? NU!
 • Noi - voi- parintii si bunicii!
Copiii nu au nici o vina si ar trebui sa invete cu sarg in scolile corespunzatoare secolui 21.
Atunci, de ce nu ii luati la intrebari pe minunatii vostri alesi?-de ce nu au terminat de curatat,zugravit, renovat, reparat usi, pereti, wc-uri, banci, catedre, scaune, holuri, sau de avizat si ce alte treburi aveau de rezolvat -pana azi cand tot ei au hotarat ca incepe scoala?
Nu au avut timp? Cand au cerut votul vostru nu au zis nimic despre timp, au zis doar ca rezolva totul pentru alegatorii lor.
Asa ca, nu uitati sa invatati din acest an si aveti tot timpul pana va incepe anul viitor anul scolar- dragi parinti si bunici- sa invatati si sa va hotarati daca vreti sa stiti ce este democratia si care va sunt drepturile, dar si obligatiile ei -si daca vreti sa practicati democratia.
A promite este nobil dar sa iti rescpecti promisiunile cum este?
Alesii nostri ar trebui sa invete si ei ca noi i am ales si trebuie sa isi respecte promisunile caci altfel la votul urmator nu vor lua o nota de trecere.
In alta ordine de idei-scoala a inceput -bine-dar pentru cine? Elevii nostri mai vor sa invete? Unii da, altii sunt dezorientati ...

 • Parintii ar trebui sa ii ajute si indrume ca sa invete si sa devina oameni de nadejde familiei si societatii.
 • Exista multi parinti responsabili si care sunt alaturi de copiii lor in drumul spre cunoastere. Ii ajuta cu tot ce pot si vedeti ca avem multi copii cu rezultate remarcabile in concursurile internationale. Felicitari acestor parinti care cred ca sunt foarte mandri de copiii lor.
 • Dar exista si altiii....care nu inteleg ce inseamna sa iti ajuti copilul sa invete.

Chiar nu inteleg, de ce nu ii indrumati sa invete cat mai pot -inca au acces gratuit la manuale si invatamant?
Chiar va place sa aveti copiii prosti si needucati, nestiutori si de carte, vreti sa aveti grija lor pana veti muriti, le-ati platit voi diplome -pe care nu le recunoaste nimeni si apou nu vor avea un loc de munca niciodata fiindca nu stiu nimic - doar sa stea cu mana intinsa la cersit?

 • Scoala te educa doar daca vrei tu sa fii educat si daca vrei sa fii om cultivat si civilizat!
 • Poate va ganditi putin -stiti din experienta voastra- banii se castiga cumva , cinstit sau nu-exista multe metode- vedeti unii din alesii nostri - practica furtul la drumul mare din banul public- dar invataura si respectul fata de un om cultivat nu sunt de furat sau cersit- se vede prin exemple prezentate zilnic la TV-
 • "Sa ne dea -guvernul, primaria, samd"- nu functioneaza cand este vorba de olimpiadele de fizica, chimie, geografie, matematica ....mai vorbim daca vreti...ideea este sa va ajutati copiii sa intelega de ce merg la scoala si sa invete cu sarg.

Eu le doresc copiilor nostri spor la invatatura si succes la examenele viitoare!

Anul scolar 2017-2018 incepe pe 11 septembrie si nu pe 15 septembrie, asa cum eram obisnuiti. Vacanta de iarna va incepe cu 2 zile inainte de Craciun, 
- vacanta de vara din 2018 incepe pe 16 iunie. 

Aveti mai jos structura anului scolar 2017-2018.
- semestrul I (11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018)  

- semestrul al II-lea (12 februarie 2018 – 15 iunie 2018). 
Sursa:https://www.portalinvatamant.ro


Parintii trebuie sa isi ajute copiii si le cumpara rechizitele necesare intodeauna


Sunteti invitati sa ne spuneti ce credeti despre ideile prezentate. Opinia voastra conteaza pentru mine! Trebuie sa citesti si alte postari.. .

Postări populare

 
****************
***************