Aceste imagini au fost filmate în interiorul unei cantine şcolare din Japonia. Ce fac bucătăresele? Impresionant! | LiveBiz.ro - Clubul pensionarilor >

Aceste imagini au fost filmate în interiorul unei cantine şcolare din Japonia. Ce fac bucătăresele? Impresionant! | LiveBiz.ro

Aceste imagini au fost filmate în interiorul unei cantine şcolare din Japonia. Ce fac bucătăresele? Impresionant! | LiveBiz.roDupă ce mulţumesc profesorului pentru cunoştinţele transmise, elevii se spala pe mâini, îşi aşază pe masă obiectele aduse în săculeţ şi apoi se îmbracă cu nişte halate albe, îşi pun bonete pe cap şi o mască de protecţie la gură. În timp ce unul dintre copii curăţă bine masa pe care va fi depozitată mâncarea altul pune câteva întrebări celorlalţi colegi despre starea lor de sănătate şi despre măsurile igienice luate. Fiecare copil primeşte apoi gel antibacterian pentru a-şi dezinfecta foarte bine mâinile. Împreună cu copiii delegaţi în acea zi profesorul clasei merge să preia mâncarea de la bucătărie. După ce îşi identifică porţile, micuţii nu pleacă din bucătărie până când nu mulţumesc în cor bucătăreselor pentru hrana delicioasă pregătită cu multă sârguinţă.
Ajunşi înapoi în clasă, fiecare elev are câte o sarcină, unul împărţind laptele, altul pâinea, supa, peştele şi tot ceea ce este în meniul zilei. După ce fiecare copil primeşte porţia de hrană se face un inventar al alimentelor rămase, iar apoi se trece la mâncat. Profesorul mănâncă întotdeauna alături de elevii săi.
După ce alimentele din faţa fiecăruia sunt terminate, este uimitor să îi vezi pe copilaşi apoi cum joacă celebrul „Piatră-hârtie-foarfecă” pentru a obţine porţiile de hrană rămase. În acest mod nu există conflicte şi nimeni nu este favorizat. Norocul le aduce o porţie extra!
Nimic nu se încheie însă aici! Şi după ce masa este terminată, există câteva reguli pe care copiii trebuie să le respecte. Mai întâi fiecare cutie de lapte este desfăcută şi apoi spălată de către un elev pentru a putea fi reciclată uşor. În continuare intră în acţiune periuţa de dinţi. Elevii şi profesorul se spală pe dinţi la masă şi după aceea merg la chiuvetă pentru a se clăti.
După ce mulţumesc din nou pentru minunata masă, vasele sunt aranjate corespunzător şi transportate în chiuveta bucătăriei. Urmează apoi o perioadă de 20 de minute în care micuţii curăţă clasa, holurile, scările, baia şi sala de gimnastică. După acest efort de echipă fiecare colţişor străluceşte de curăţenie.
Acest sistem de educaţie este revoluţionar întrucât formează nişte copii politicoşi, responsabili şi recunoscători pentru cele primite. Nu ne-am dori oare să vedem aşa ceva şi în ţara noastră?
Sunteti invitati sa ne spuneti ce credeti despre ideile prezentate. Opinia voastra conteaza pentru mine! Trebuie sa citesti si alte postari...

Nu esti membru al clubului?
Inscrie-te acum 

Postări populare

 
****************
***************