Prietenii sunt cei mai importanti daca vrei sa fii longeviv - Clubul pensionarilor >

Prietenii sunt cei mai importanti daca vrei sa fii longeviv

Prietenii sunt cei mai importanti daca vrei sa fii longeviv -asa scrie un studiu realizat de ASLA.

Pe baza rezultatelor din studiul ASLA, cercetatorii au aflat care relatii maresc  longevitatea noastra:
  • Relațiile strânse cu copiii și rudele au avut un efect redus asupra ratelor de longevitate, pentru persoanele în vârstă participante în timpul studiului de 10 ani.
  • Persoanele cu rețele extinse de prieteni buni și confidenti au  supraviețuit  cu 22 la sută, celor cu mai putini prietenii 
  • Efectele pozitive ale prietenilor pe longevitate au continuat de-a lungul deceniului, indiferent de alte schimbari profunde de viață, cum ar fi moartea unui soț sau a altor membrii apropiați ai familiei.
Studiul, nu sugerează că legăturile de familie sunt neimportante pentru persoanele în vârstă, doar că acestea par să aibă un efect redus asupra supraviețuirii și longevitatii.
De exemplu, s-a subliniat faptul că un alt studiu a aratat ca relatiile apropiate si contactul frecvent cu membrii familiei au fost cele mai importante elemente pentru a ajuta persoanele în vârstă să evite mai mari dizabilități și de a crește longevitatea.
Prieteniile de ce au un efect atât de puternic pentru longevitate?
Deși studiul nu a putut spune cu certitudine de ce prietenii apropiați au un astfel de efect dramatic asupra longevitatii, autorii raportului au speculat ca prietenii pot încuraja persoanele mai în vârstă 
  • să aibă mai multă grijă de ei înșiși, prin sustinerea pentru reducerea obiceiurilor nocive, fumat si baut, de exemplu, sau
  • pentru a solicita tratament medical mai devreme pentru simptome care pot indica probleme serioase.
Prietenii pot ajuta, de asemenea, persoanele în vârstă sa treaca prin perioadele dificile din viața lor, prin oferirea de mecanisme de coping și având un efect pozitiv asupra starii de spirit si stima de sine. Studiul nu a făcut distincție între efectele prietenii noi sau vechi, la longevitate.
Mesajul central este faptul că menținerea unui sentiment de a fi cuprins social prin intermediul prietenilor și familiei apare destul de important pentru supraviețuire și se pare că relațiile de rudenie nu sunt deosebit de importante.
Va astept sa intrati in Grupulul pensionarilor!
BERLIN, GERMANY - AUGUST 30:  Elderly people c...

Multumesc ca citesti acest blog.  Te mai astept!
Enhanced by Zemanta

Postări populare

 
****************
***************