Tunelul, lumina de la capăt şi alte elemente "specifice" morţii cerebrale, explicate de un cercetător - Clubul pensionarilor >

Tunelul, lumina de la capăt şi alte elemente "specifice" morţii cerebrale, explicate de un cercetător

Tunelul, lumina de la capăt şi alte elemente "specifice" morţii cerebrale, explicate de un cercetător

Kevin Nelson, profesor de neurologie la Universitatea din Kentucky, a studiat "experienţele aproape de moarte" (“Near Death Experiences”, pe scurt: NDE) pentru mai bine de 30 de ani.

Citiţi şi:

VIDEO La graniţa dintre viaţă şi moarte. Când devii conştient în vis

El explică elementele caracteristice unei astfel de experienţe, argumentele sale bazându-se, în principal, pe REM (Rapid Eye Movement), adică mişcarea rapidă a ochilor. Acest termen reprezintăacea fază a somnului în care se produc cele mai numeroase şi cele mai intense vise şi în timpul căreia persoana care doarme este într-o stare de paralizie, cu excepţia ochilor, a inimii şi a diafragmei, care controlează respiraţia.

Profesorul Nelson consideră că există persoane mai predispuse decât altele la o afecţiune numită "intruziune REM", ce constă în acea stare de paralizie specifică REM, dar în timp ce individul este treaz, deseori manifestându-se şi halucinaţiile. Acest lucru plasează subiectul în ceea ce se numeşte "graniţă" a conştiinţei. "Mulţi oameni intră în această stare instabilă pentru doar câteva secunde sau câteva minute înainte de a intra în REM sau în starea de veghe", spune Nelson, citat de Daily Mail.

Postări populare

 
****************
***************