Nici descult, nici incaltat: lumea ciudata a pantofilor minimalisti (GALERIE FOTO) - BusinessMagazin - Clubul pensionarilor >

Nici descult, nici incaltat: lumea ciudata a pantofilor minimalisti (GALERIE FOTO) - BusinessMagazin

Nici descult, nici incaltat: lumea ciudata a pantofilor minimalisti (GALERIE FOTO) - BusinessMagazin


7Convinsi de binefacerile alergatului pentru sanatate, cei care-l practica in mod regulat sunt receptivi la orice tendinta care le-ar putea face experienta mai placuta, fie ca e vorba de hainele de sport, fie de pantofi.
Un model de pantofi care castiga adepti in acesti ani promite celui ce-l poarta sa se simta ca si cum ar alerga in picioarele goale, de unde si denumirea de "barefoot shoes" (pantofi desculti). Produsi initial pentru practicantii de sporturi nautice, pantofii au intrat in atentia alergatorilor mai ales dupa aparitia unei carti din 2009 unde se afirma ca alergatul descult este mai sanatos pentru picioare.
Nu numai pantofii de sport tind insa spre o echivalenta cu umblatul in picioarele goale, ci si o multime de pantofi si sandale elegante pentru femei - de obicei create de designeri adepti ai minimalismului, ca reactie fie la omniprezenta monotona a pantofilor cu platforma, fie la sofisticarea excesiva a unor modele actuale. Daca la pantofii sport intentia era insa de a urma natura, aici e vorba doar de experimente cu rol pur estetic.

Multumesc ca citesti acest blog. Te mai astept!
Enhanced by Zemanta

Postări populare

 
****************
***************