Cum se face o cafea cu adevarat buna? Secretele prepararii cafelei - BusinessMagazin - Clubul pensionarilor >

Cum se face o cafea cu adevarat buna? Secretele prepararii cafelei - BusinessMagazin

Cum se face o cafea cu adevarat buna? Secretele prepararii cafelei - BusinessMagazin
....mixul de cafea este important. Arabica este un soi mai cautat, mai scump, produs in cantitati mai mici, si mai savuroasa. Robusta este mai tare. De regula, la vanzare se gasesc mixuri din aceste soiuri, dar conteaza foarte mult ponderea lor, provenienta, producatorul, chiar si lotul. De pilda, unele cantitati sunt produse in livezi, printre pomi fructiferi, iar boabele astfel produse au arome speciale.
Conteaza, in plus, extrem de mult si ca boabele sa fie proaspat macinate in momentul cand sunt puse in espressor, pentru ca dupa numai un minut de la macinare calitatile cafelei incep sa se piarda.
Un espresso facut corect trebuie sa fie cremos, iar un cappuccino facut bine trebuie sa aiba spuma atat de densa, incat sa sustina betigasele cu care se amesteca zaharul in cafea.

Postări populare

 
****************
***************