>

Cotlet de pork afumat

Am invatat o noua metoda de a folosi cuptorul aragazului.
Fiindca, sunt pensionar navigator pe internet am intrat la in Bucataria Elenei unde am descoperit cum pot afuma carnea de pui si peste, acasa la bloc, fara sa fac fum in casa.
Am incercat reteta ei de Piept de Pui afumat a fost foarte gustos.
Apoi, fiindca eu am o familie mai numeroasa, m-am gandit sa folosesc gratarul cuptorului si tava cuptorului pentru a obtine o suprafata mai mare de "afumare".
Am incercat sa fac in acelasi timp Piet de Pui afumat si Cotlet de Porc afumat. Si am reusit!
Am procedat asa:
Intai, m-am ocupat de carnea de pui si de cea de porc...Am curatat si spalat bine 1.5 kg de cotlet de pork si 1.5 kg de piept de pui, apoi am condimentat cu
  • sare, 
  • piper,
  • multa boia dulce ,
  • cimbru, 
  • piper cayenne, 
  • curry si 
  • ulei de masline.
Apoi, am pregatit pachetul cu amestecul de "crengute" pentru fum:
  • pe o folie de aluminium 
  • am asezat 2 linguri de boabe de orez
  • cateva crengute de brad
  • crengute de lemongrass
  • cateva bete de marar uscat, 
  • 2 linguri de ceai verde
  • coji de lamaie
  • putina nucsoara
  • cateva boabe de ienibahar.



Am ambalat toate crengutele in folia de aluminiu pe care am gaurit-o de mai multe ori, cu o scobitoare . Asa am creat "orificiile de fum".
Intr-o tava de cuptor mai "obosita" am asezat alta foaie de aluminiu, peste care am pus "pachetul de fum". Am pus tava pe raftul de jos al cuptorului.



Am luat gratarul aragazului si pe el am asezat toata carnea de pui si de pork (3 kg). Apoi, am invelit carnea asezata pe gratar cu alta folie de aluminiu (sigur numai in partea superioara).

Am postat gratarul cu carne in cuptor, deasupra tavii cu amstecul de fum.


Am pornit flacara aragazului, focul sa fie in asa fel ca sa nu se arda amestecul de fum.
Am tinut totul in cuptor cca o ora. Nu s-a facut fum in casa.

Timpul de preparare depinde de temperatura din cuptor;
am urmarit "stadiul lucrarilor" , uitandu-ma din cand in cand  in cuptor (in acest timp de o ora), pentru a vedea ce se intampla cu carnea -ideea este sa nu se usuce prea mult pentru ca nu mai este gustoasa.
Vedeti  ce frumos a iesit pastrama afumata de pui si porc?


Este foarte aspectoasa si gustoasa aceasta mancare si am economisit timp preparand aceasta cantitate mare de carne in cca o ora. Buna reteta. Voi ce credeti?
Multumesc ca citesti acest blog.  Te mai astept!
Enhanced by Zemanta

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Postări populare

 
****************
***************