Picarela

Azi, am facut  PICARELA...


http://arome-din-bucatarie.blogspot.com/2010/09/gogosari-cu-gogonele.html
Ce crezi ca este?
O salata gustoasa pentru iarna -din legume taiate solzisori sau cum va place.
O salata de legume (conservata) - din gogonele (eu am pus 3 kg), castraveti ( 1 kg), gogosari (aproape 2 kg), ceapa (1 kg), ardei iute (dupa gust -2 buc), zahar (dupa gust -1 lingura la 1 kg de compozitie-am pus eu), sare (1 lingura la 1 litru de apa), piper, foi de dafin, apa cu otet ( eu pun 1 kg de otet la 3 litri de apa-voi faceti cum va place de acru) si salicilat. Cantitatile de legume, le puteti stabiliti functie de gusturile fiecaruia, puteti adauga si ardei kapia, daca va place mai dulce. La fel si amestecul de apa/otet- eu il fac ca la gogosarii murati in otet.
Legumele taiate, se pun itr-un vas incapator si se acopera cu apa condimentata cu otet, sare, zahar, piper, foi de dafin; se acopera si se lasa pana a doua zi.
Apoi, se strecoara zeama, care se fierbe in cateva clocote; legumele se aseaza in borcane; zeama se raceste putin si se toarna peste legumele din borcane. Nu uitati sa adaugati salicilat ( 7 aspirine pisate la 1 kg de compozitie).
De ce am facut aceasta salata pentru iarna?
Intai, fiindca este foarte gustoasa - numai in  Ardeal  am mancat Picarela la o prietena - apoi, fiindca vine cea mai grea iarna din acest mileniu (asa au anuntat polonezii) si cum vom sta in casa din cauza zapezilor si a frigului, seara la un Rummy cu prietenii, in pauza, vom manca ceva fripturica cu "Picarela".
.

Despre ziua de azi...

Quote of the Day




This Day in History





Today's Birthday






 
****************
***************