Romanii sa fie oameni manierati - Clubul pensionarilor >

Romanii sa fie oameni manierati

Ce imi doresc? Romanii sa fie oameni manierati

As vrea, sa avem o tara curata ( asa cum sunt Slovenia sau Germania, de exemplu) si in care copiii nostri sa-si traiasca viata frumos!
As vrea, in viitor romanii sa formeze familii demne cu traditii, sa aiba copii frumosi si sanatosi, pe care sa-i creasca si educe in spiritul cinstei si onoarei. As vrea ca fetele,femeile,sotiile din tara noastra sa fie bune, iubitoare, vrednice, curate, educate, destoinice acasa si la birou, sa fie iubitoare si respectoase cu sotii lor, cu copiii lor, cu parintii lor,cu familia lor... si sa nu mai vedem ororile de emisiuni TV, in care unele femei din tara noastra isi pun "poalele in cap", isi arata corpul transformandu-l "bun public".
As vrea, ca fetele noastre sa nu isi mai etaleze corpul in public,cu orice ocazie. .Ce nu se vede, este dorit! Nu isi aminteste nimeni, cum se numesc femeile care fac acest lucru? Chiar am devenit o natie de hoti, oameni prosti si curve? Oricum nici-un barbat nu isi ia de nevasta o astfel de femeie.
As vrea, sa inteleaga toate fetele care doresc sa traiasca demn, ca niciodata nu poti atrage in acest mod, un barbat, cu care sa te casatoresti si sa-ti traiesti viata frumos.
As vrea ca fetele noastre, copiii nostri, sa-si traiasca viata in demnitate.
As vrea ca baietii, barbatii,sotii din tara noastra sa-si aduca aminte cum obtin iubirea si respectul pe care il doresc de la semenii lor, fete, femei,sotii, copii....In orice caz nu cum vedem la TV-furturi, batai, jigniri,vorbe urate, tinute nedemne si pot continua....dar nu vreau.
Nu suntem o natie de hoti, prosti si curve...Nuuuuuu..... Eu nu pot sa cred asa ceva...inca mai sper, ca aceasta criza morala va trece...


Imi amintesc, ca mama (are aproape 90 de ani) imi spunea, cum a fost dansa educata la o scoala de maici, unde a invatat tot ce trebuia sa stie o fata in vremea aceea (evident, in afara de lectiile obisnuite de la scoala)....invata sa coasa, sa brodeze, sa faca goblenuri, sa se roage, sa fie credincioasa, sa gateasca,sa deretice, sa fie vrednica, sa aiba rabdare cu toate necazurile vietii, sa fie o fiinta demna, sa se iubeasca pe ea si pe semenii nostri, sa se ierte pe ea si pe ceilalti pentru greselile facute. Barbatii invatau si ei codul manierelor elegante si sa munceasca mult si demn, pentru a isi putea intretine familia. (In vremurile apuse, femeile munceau doar in gospodarie, acum au mai multe norme si nimeni nu se revolta).
Noi, romanii,  suntem azi,cu totii incrancenati si foarte critici cu ceilalti -cel putin, asa am vazut la emisiunile TV- pe noi nu ne criticam niciodata, suntem "perfecti".Oare?
Ma bucur ca citesti ce am scris. Multumesc pentru vizita ta pe blogul meu! Te mai astept!

Postări populare

 
****************
***************