Dantela - Clubul pensionarilor >

Dantela

Dantela -vezi ce fac mainile indemanatice in Grupulul virtual al pensionarilor

Wine bottles disguised in laceImage by kReEsTaL via Flickr


Intotdeauna mi-au placut lucrurile executate de maini indemanatice.
In Belgia, am vazut multe magazine micute, unde se vand tot felul de astfel de lucruri realizate din dantela (chiar si tablouri).


 La noi in tara, in general, la sate inca se mai practica acest mestesug; la oras fetele au alte preocupari..., mare pacat...
In vremuri de mult apuse, fetitele erau educate sa iubeasca si sa creeze lucruri frumoase din tot felul de materiale: mileuri din dantela, fete de masa brodate, camasi sau bluze brodate, rochite, pulovere, samd. Bineinteles ca se foloseau numai fire din materiale naturale pentru realizarea acestor lucruri (de exemplu bumbac...). Viata era ma linistita...poate mai simpla.

Acum, suntem in secolul vitezei, a lucrurilor realizate din tot felul de fire sintetice, folosind sabloane si tot felul de masini de cusut,brodat, samd. 
La noi in magazine sau piete poti sa vezi tot felul de mileuri si fete de masa, bluze, sau alte obiecte, brodate si foarte colorate, realizate din fire sintetice.
In general, se stie ca femeile realizeaza dantele, goblenuri, tricotaje si alte lucruri foarte frumoase, dar am auzit ca si unii barbati realizeaza goblenuri sau tricotaje. Pentru unii este o placere, insa pentru altii este un mod de a isi duce traiul. 
Consider ca femeile vrednice si talentate sunt niste comori pentru familiile lor.
Cand vad un lucru din dantela, imediat ma gandesc cat efort, rabdare si timp a necesitat pentru a fi realizat. Intotdeauna i-am admirat pe cei care fac astfel de obiecte minunate.
Numai niste maini vrednice si indemanatice pot realiza astfel de lucrusoare.
Enhanced by Zemanta

Postări populare

 
****************
***************